SC BRÂU MUNTENESC SRL are COD CAEN 8552 - Învățământul în domeniul cultural, este o școală privată de dansuri populare. A fost înființată printr-un proiect cu finanțare europeană în anul 2019, când administratorul Ivan Vlad Gabriel avea doar 22 de ani.

Activitatea școlii de dansuri populare ”Brâu Muntenesc” are ca principal efect socializarea directă, față în față, a oamenilor. Într-o eră în care cele mai multe dintre interacțiunile umane au loc online, noi reușim să creăm cadrul în care oamenii își amintesc cât este de benefic să dansezi ținându-te de mâni cu alți oameni. Predăm dansuri românești, nealterate, așa cum le-am preluat de la coregrafii care ne-au învățat, dar și cum le-am găsit descrise în cărțile vechi în care pașii de dans apar desenați, figură după figură, întregind mișcările împământenite la hora satului.

Pentru a arăta și altora cât de bine au învățat cursanții noștri dansurile și ce atmosferă de lucru frumoasă am creat, am participat în cursul anului 2022 la o serie de evenimente de profil:
- în data de 28.03.2022 – Spectacol Paște în comuna Albești Paleologu, sat Vadu Părului,
- în data de 21.05.2022, în intervalul 16.00-17.00 - Lecție gratuită de dansuri populare pe Bulevardul Castanilor, zona Rondul 2, în cadrul Festivalului Zilele Orașului Ploiești,
- în perioada 22-26.06.2022, Spectacol în cadrul Festivalului internațional ”Days in Greece”, desfășurat în Paralia, Grecia,
- în data de 29.07.2022, în intervalul 19.00 -21.00, Lecție gratuită de dansuri populare la Sala Sporturilor Olimpia,
- în data de 05.09.2022 – Spectacol început de an școlar în comuna Albești Paleologu, sat Vadu Părului,
- în data de 02.10.2022, în intervalul 11.45 – 12.15, Spectacol pe Bulevardul Castanilor, zona Gara de Sud, în cadrul festivalului interetnic ”ALFABETUL CONVIEȚUIRII”.

Prin întreaga activitate a școlii de dansuri populare ”Brâu Muntenesc” contribuim la renaşterea interesului pentru tradiții, la transmiterea mai departe a portului și a dansurilor populare româneşti, dar şi la atragerea atenţiei asupra pericolului pe care dezinteresul pentru tradiţii l-ar putea avea pe termen lung. Reușim să dezvoltăm în jurul nostru o întreagă comunitate de oameni interesați de folclor, iar plus valoarea se regăsește în consolidarea rădăcinilor neamului românesc.

SC BRÂU MUNTENESC SRL este o firmă tânără, care se remarcă prin ambiția de a implica tineri (a se citi ”oameni cu inima tânără, indiferent de vârsta biologică”) în activități offline din domeniul folclorului. Ultima perioadă a fost grea pentru domeniul antreprenorial, s-au închis multe firme, din diverse domenii. Determinarea de a continua și de a dezvolta o afacere, prin ea însăși, merită apreciată. Dar, mult mai important, este planul pentru anii următori. Pentru a fi sustenabilă, o afacere trebuie să urmeze un plan, să aibă perspectivă. Nu în ultimul rând, trebuie să fie condusă cu implicare și cu PASIUNE, aspecte în care Școala de dansuri populare ”Brâu Muntenesc” excelează.